Ove grickalice možete ispeći na samo kapi ulja sa malo soli.
Osim toga, dobre su za varenje jer sadrže mnogo vlakana. Ako vam i dalje treba malo ukusa, dodajte ljuti začin poput bibera ili ljute paprike.
Sprečavaju upale i ubrzavaju metabolizam. Ali ne preterujte sa začinjenošću.
Tikvice
Kada kažemo tikvice, mislimo na karpačo od tikvica. Lako se priprema i može se jesti bukvalno u neograničenim količinama. Trebaće vam oštar nož. Tikvice isecite na tanke kriške i prelijte ih limunovim sokom i ostavite da odstoje. Limun je dobar jer rastvara masti u telu. Zatim dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, posolite i pobiberite.
Kiseli krastavci
Da li ste znali da oko 200 grama kiselih krastavaca ima samo 16 kalorija? Krastavci se preporučuju u gotovo svim vrstama ishrane i dijeta, a dobri su jer se slažu sa gotovo svim.
Čips od kelja
Ne zvuči baš privlačno, ali je ukusno. To je zdrava zamena za običan čips. Napravite ga tako što ćete očistiti listove od debelih stabljika i iseckati ih na male komade. Posolite i premažite sa malo ulja. Pecite deset minuta.
Orašasti plodovi
Najbolji izbor su bademi, orasi i lešnici. Šaka će vas zasititi, a u kombinaciji sa suvim voćem postaje neodoljiva poslastica.
Saveti za savršeno pečenje: Kako pripremiti mladu jagnjetinu?
Preuzmite android aplikaciju.