Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Овај састојак учиниће ваш кромпир посебно укусним и савршено запеченим

Ако желите да ваш печени кромпир буде савршено хрскав споља и мекан изнутра, постоји једноставан трик који може да направи велику разлику у укусу и текстури.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt

Тајна лежи у једном састојку који вероватно већ имате код куће, а то је сода бикарбона.

Кромпир прво ољуштите и исеците, па га ставите да се кува у води са мало соли и кашичицом соде бикарбоне.

Оставите их да кувају око 20 минута, док не омекшају, али се не распадају.

За то време укључите рерну и загрејте је на 180 степени. Када је кромпир скуван, пажљиво га оцедите, распоредите на плех, још мало посолите.

Додајте мало уља (опционо) и поспите са мало рузмарина за мирис и додатни укус.

Пеците их у рерни 30 до 40 минута, повремено их окрећући током печења да равномерно порумене и постану хрскаве са свих страна.

Овај једноставан корак са додатком соде бикарбоне учиниће ваш кромпир посебно укусним и савршено запеченим.

Recept dana: Kroketi od krompira

Преузмите андроид апликацију.