Ако желите да ваш печени кромпир буде савршено хрскав споља и мекан изнутра, постоји једноставан трик који може да направи велику разлику у укусу и текстури.

Тајна лежи у једном састојку који вероватно већ имате код куће, а то је сода бикарбона.
Кромпир прво ољуштите и исеците, па га ставите да се кува у води са мало соли и кашичицом соде бикарбоне.
Оставите их да кувају око 20 минута, док не омекшају, али се не распадају.
За то време укључите рерну и загрејте је на 180 степени. Када је кромпир скуван, пажљиво га оцедите, распоредите на плех, још мало посолите.
Додајте мало уља (опционо) и поспите са мало рузмарина за мирис и додатни укус.
Пеците их у рерни 30 до 40 минута, повремено их окрећући током печења да равномерно порумене и постану хрскаве са свих страна.
Овај једноставан корак са додатком соде бикарбоне учиниће ваш кромпир посебно укусним и савршено запеченим.
Преузмите андроид апликацију.