Početna > Novi Sad > Novosadske priče

Novi Sad Novosadske priče

Otvoren konkurs za kreativno stvaralaštvo „Moje parče prirode”

Nagradni konkurs „Moje parče prirode“, čija je ideja podsticaj građana na kreativno stvaralaštvo, aktivno učešće u zaštiti urbane prirode i pronalaženje pozitivnih primera u okruženju, otvoren je do 15. avgusta.
Foto: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Konkurs je raspisan u tri kategorije: za najbolji literarni rad (pesma, priča ili esej, dužine do tri kucane stranice ili 5.400 karaktera – sa razmacima), za najbolju fotografiju.

Radove je moguće slati na imejl-adresu Digitalnog omladinskog centra Gradske biblioteke u Novom Sadu gbns.doc@gmail.com, sa naznakom „Za konkurs”, ili poštom na adresu Vojvode Putnika 1, 21000 Novi Sad. Konkurs je pokrenut u okviru projekta Gradske biblioteke u Novom Sadu „Novi Sad – biodiverzitetski grad”.

Radovi treba da sadrže ime i prezime, datum rođenja, kontakt (broj telefona, imejl-adresu, naznačenu kategoriju za koju se konkuriše (literarni rad, fotografija ili video-multimedijalni rad) i naziv ili mesto koje je predmet rada.

Predložene podteme radova su:„Moje omiljeno prirodno mesto u gradu”, „Mesto u prirodi na koje rado odlazim”, „Moja oaza mira”, „Mini ekosistem”, „Lepota različitosti”, „Moja omiljena životinja” i „Moja bašta”.

Nagrada publike pripašće radu koji sakupi najviše glasova, odnosno lajkova na navedenim Fejsbuk stranicama.

„Novi Sad – biodiverzitetski grad” je partnerski projekat Gradske biblioteke u Novom Sadu, organizacije „Public Libraries 2030“ iz Brisela, Nacionalne asocijacije zelenih krovova Srbije iz Novog Sada i Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković” iz Beograda.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Evropske komisije. Projekat traje od 15. maja do 30. septembra.

Detaljne informacije moguće je pratiti na Fejsbuk stranici i veb sajtu projekta, Fejsbuk stranici, Jutjub kanalu Biblioteke i Instagram stranici bibliotečkog Digitalnog omladinskog centra. Više informacija moguće je dobiti pozivom na broj 021/456-226 ili putem imejl-adrese gbns.doc@gmail.com.