Почетна > Нови Сад > Новосадске приче

Нови Сад Новосадске приче

Отворен конкурс за креативно стваралаштво „Моје парче природе”

Наградни конкурс „Моје парче природе“, чија је идеја подстицај грађана на креативно стваралаштво, активно учешће у заштити урбане природе и проналажење позитивних примера у окружењу, отворен је до 15. августа.
Фото: Pixabay/dimitrisvetsikas1969

Конкурс је расписан у три категорије: за најбољи литерарни рад (песма, прича или есеј, дужине до три куцане странице или 5.400 карактера – са размацима), за најбољу фотографију.

Радове је могуће слати на имејл-адресу Дигиталног омладинског центра Градске библиотеке у Новом Саду gbns.doc@gmail.com, са назнаком „За конкурс”, или поштом на адресу Војводе Путника 1, 21000 Нови Сад. Конкурс је покренут у оквиру пројекта Градске библиотеке у Новом Саду „Нови Сад – биодиверзитетски град”.

Радови треба да садрже име и презиме, датум рођења, контакт (број телефона, имејл-адресу, назначену категорију за коју се конкурише (литерарни рад, фотографија или видео-мултимедијални рад) и назив или место које је предмет рада.

Предложене подтеме радова су:„Моје омиљено природно место у граду”, „Место у природи на које радо одлазим”, „Моја оаза мира”, „Мини екосистем”, „Лепота различитости”, „Моја омиљена животиња” и „Моја башта”.

Награда публике припашће раду који сакупи највише гласова, односно лајкова на наведеним Фејсбук страницама.

„Нови Сад – биодиверзитетски град” је партнерски пројекат Градске библиотеке у Новом Саду, организације „Public Libraries 2030“ из Брисела, Националне асоцијације зелених кровова Србије из Новог Сада и Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић” из Београда.

Пројекат је реализован под покровитељством Европске комисије. Пројекат траје од 15. маја до 30. септембра.

Детаљне информације могуће је пратити на Фејсбук страници и веб сајту пројекта, Фејсбук страници, Јутјуб каналу Библиотеке и Инстаграм страници библиотечког Дигиталног омладинског центра. Више информација могуће је добити позивом на број 021/456-226 или путем имејл-адресе gbns.doc@gmail.com.