Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Осећате се стално надуто? Избаците ове три намирнице из своје исхране

Надимање је веома непријатан здравствени проблем, па је добро знати које намирнице избегавати како бисте смањили могућност надимања и гасова.
Фото: Pixabay/HansMartinPaul
Црвено и прерађено месо

Ако често једете црвено или прерађено месо, то не само да може изазвати надимање, већ може повећати и ризик од рака дебелог црева. Прерађено месо је штетно јер пролази кроз различите процесе пре паковања. Масноћа из ових намирница може довести до проблема са циркулаторним системом. То су свакодневне навике које код људи изазивају надимање и гасове.

Жвакаће гуме

Жвакаћа гума доводи до гутања више пљувачке и више ваздуха, што може утицати на гасове и надимање. Ако имате проблема са надимањем, радије узмите слаткише као адекватнију замену за ову храну.

Газирана пића

Газирана пића генерално треба избегавати, јер су пуна рафинисаног шећера и доносе тзв. „празне“ калорије. Мехурићи који се налазе у газираним пићима садрже ваздух, што би значило да овај ваздух завршава у дигестивном систему и изазива надимање. Такође, треба избегавати испијање газираних пића са сламком, јер на тај начин гутамо додатни ваздух.

Zašto treba da jedemo tri urme svaki dan?

Преузмите андроид апликацију.