Početna > Svet
Svet

Opozicija na Fidžiju se prvi put oglašava preko tvitera

Pio Tikoduadua, predsednik opozicione partije Nacionalne federacije, osvojio je pohvale i sledbenike zbog svog pokušaja da razume društvene mreže.
Foto: PrtSc/fijivillage/YouTube

Vodeći opozicioni poslanik sa Fidžija obradovao je sledbenike društvenih mreža svojim otkrićem tvitera, u vreme kad zemlja proživljava političke tenzije.

Pio Tikoduadua, koji je predsednik Nacionalne federativne stranke, objavio je u ponedeljak da, iako je njegov tviter nalog stvoren pre nekog vremena, do sada ga je vodilo njegovo osoblje.

„Ovo je moja prva nedelja aktivnog korišćenja“, napisao je. „Otkrio sam šta je retvit i citat. Nadam se da ću se više družiti sa vama! Bog blagoslovio Fidži“.

Od tada je Tikoduadua dokumentovao svoje parlamentarne angažmane, kao i svoje posrnule pokušaje da koristi platformu, donoseći radost sledbenicima, uprkos političkim prepirkama koje su ove sedmice došle do izražaja na Fidžiju.

Tikoduadua i još osam opozicionih ličnosti uhapšeni su tokom vikenda i ispitani u policiji zbog izjava o spornom zakonu o zemljištu o kojem će parlament raspravljati u petak.

Postoji bojazan da bi tenzije zbog zakona mogle dovesti do političkih protesta i građanske neposlušnosti, što bi dovelo do povećanog prisustva policije u većim gradovima širom Fidžija.