Почетна > Свет
Свет

Опозиција на Фиџију се први пут оглашава преко твитера

Пио Тикодуадуа, председник опозиционе партије Националне федерације, освојио је похвале и следбенике због свог покушаја да разуме друштвене мреже.
Фото: PrtSc/fijivillage/YouTube

Водећи опозициони посланик са Фиџија обрадовао је следбенике друштвених мрежа својим открићем твитера, у време кад земља проживљава политичке тензије.

Пио Тикодуадуа, који је председник Националне федеративне странке, објавио је у понедељак да, иако је његов твитер налог створен пре неког времена, до сада га је водило његово особље.

„Ово је моја прва недеља активног коришћења“, написао је. „Открио сам шта је ретвит и цитат. Надам се да ћу се више дружити са вама! Бог благословио Фиџи“.

Од тада је Тикодуадуа документовао своје парламентарне ангажмане, као и своје посрнуле покушаје да користи платформу, доносећи радост следбеницима, упркос политичким препиркама које су ове седмице дошле до изражаја на Фиџију.

Тикодуадуа и још осам опозиционих личности ухапшени су током викенда и испитани у полицији због изјава о спорном закону о земљишту о којем ће парламент расправљати у петак.

Постоји бојазан да би тензије због закона могле довести до политичких протеста и грађанске непослушности, што би довело до повећаног присуства полиције у већим градовима широм Фиџија.