Boravak u kuhinji tokom letnjih, tropskih temperatura nije nimalo lak.
Iako želite da svojoj porodici priuštite zdrav, kuvan obrok, tokom letnjih meseci je to veoma naporno.
Napolju temperatura preko 35 stepeni, a za šporetom bar za 10 stepeni veća. Kako biste lakše podneli vreme u kuhinji i što manje vremena proveli u njoj tokom velikih vrućina, dajemo vam par saveta kako to i da uradite.
Kako nam leto pruža pregršt svežeg voća i povrća, bazirajte vaše obroke na svežim, sirovim obrocima, poput salata, hladnih supa i sl.
Laki obroci, osim što će vam pomoći da ne boravite dugo u kuhinji, izuzetno su pogodni za letnji period i naše zdravlje. Nećete se preterano opteretiti teškim obrokom, a pojednostavićete sebi kuvanje.
Testenina i pirinač se lako pripremaju, za svega par minuta. A onda stupa na scenu vaša kreativnost. Možete im dodati razno povrće, poput spanaća, tikvica i slično.
Zudle od tikvica su takođe sjajna opcija za jedan letnji obrok. Napravite špagete od tikvica, prelijte ih sosom od paradajza i uživajte u izuzetno zdravom, a ukusnom obroku.
Pripremu obroka možete pojednostaviti tako što ćete kupiti smrznuto ili isečeno povrće.
Takođe, namirnice, čim dođete iz nabavke, možete pripremiti. Oprati ih, iseći i staviti u posudice koje ćete držati u frižideru dok ih ne budete upotrebljavali.
Opcija kuvanja jela koja se mogu jesti više dana takođe može olakšati. Ako jedan dan „žrtvujete“ i uključite rernu, možete tada istovremeno ispeći nekoliko jela za par dana.
Ukoliko želite da se zasladite ili ako vam dolaze gosti, pa želite pripremiti neki desert, neka to bude onda onaj koji ne zahteva pečenje. Sladoled, kolači, pa čak i torte možete napraviti bez upotrebe rerne.
Pogledajte kako da podignete nivo energije tokom velikih vrućina.
Preuzmite androidaplikaciju.