Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Oдржана свечаност четири школе поводом Светог Саве

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је свечаности поводом обележавања школске славе Свети Сава коју су заједно организовале четири новосадске школе – Гимназија „Светозар Марковић“, Школа за дизајн „Богдан Шупут“, Балетска школа у Новом Саду и Музичка школа „Исидор Бајић“.
Фото: Град Нови Сад

Обједињена прослава организована је по први пут у простору Градске концертне дворане која сe налази у оквиру новоизграђене Музичко-балетске школе.

„Данас се заједно сећамо највећег српског светитеља – Светог Саве. Сви треба да будемо поносни на наше национално благо, на живот и дело Растка Немањића. Он је оставио неизбрисив траг у нашем језику, просвети, култури и духовном животу. Улагање у образовање je основ за постојање једне савремене и снажне државе. Тако је и наша обавеза, баш како је то чинио Свети Сава, да бринемо о будућности и деци, о условима у којима ће стицати образовање. Водећи рачуна о томе и чувајући темеље савремене  и снажне државе, Град Нови Сад улаже у обазовање, више него икада. Тако, ове године, Град издваја 7 милијарди 300 милиона динара за област образовања. Тренутно се изводе радови на више локација у граду на новим објектима Предшколске установе, као и основних и средњих школа.“

„Планирамо и изградњу потпуно нових школа на Југовићеву, Сателиту, Адицама и СајловуНаставићемо да улажемо у школство, јер је знање предуслов напретка и раста, како појединца тако и читаве заједнице – рекао је градоначелник Ђурић честитавши ученицима и просветним радницима школску славу Светог Саву.“

Директорка Балетске школе Сања Вучуревић истакла је да је заједничка прослава уприличена захваљујући пријатељству и одличној сарадњи новосадских школа, а да су тај дан духовности посветили ширењу светосавских врлина.

Она се захвалила Граду Новом Саду на томе што су Балетска, као и Музичка школа, добиле своју сталну адресу, својеврсни храм образовања и културе, репрезентативну зграду на Булевару цара Лазара која ће наставити да негује и развија таленте.

Присутнима се на Свечаној академији обратила и директорка Гимназије „Светозар Марковић“ Татјана Вукадиновић.

– Вођени визијом неговања наслеђа нашег народа, повезали смо четири школе. Удруживши оно најбоље што имамо, а то су даровитост ученика, педагошка умећа професора, уз спремност на предан рад, произвели смо програм који ће, надамо се, из године у годину бити све богатији – рекла је Татјана Вукадиновић.

Najmlađe Novosađane nije iznenadio sneg – Dunavski park dobio prvog Sneška (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.