Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Обожавате киселу воду и стално је пијете? Остаћете без речи када сазнате шта ради вашем организму

Кисела вода је један од оних напитака о којима колају разне приче. Док се поједини заклињу како она има невероватно добро дјство на пробаву, решава проблем са мучнином, мамурлуком и слично, други је избегавају, верујући да газираност штети њиховом телу.
Фото: Pexels/Any Lane

Како би недоумице око киселе воде престале, амерички сајт Healthline, који се претежно бави људским здрављем, објавио је резултате студије који побијају све недоумице и заблуде око омиљеног пића и освежења многих.

Према овој студији, нема никакве назнаке да кисела вода у било ком случају штети људском организму и здрављу. Људски организам одржава алкалну стабилност, а бубрези и плућа ће избацити вишак угљен-диоксида из организма.

За разлику од других газираних пића, кисела вода не садржи штетне материје, попут шећера, тако да нема негативног ефекта на зубну глеђ. Штавише, показало се да су у праву сви они који је препоручују као савезника неометаног варења, јер она заиста има позитивне ефекте на пробавни систем.

Резултати појединих, ограничених истраживања, чији резултати још нису у потпуности потврђени, показала су да постоји могућност да кисела вода умањује проблеме са затвором и побољшава рад срца, јер смањује ниво лошег холестерола и шећера у крви.

Дакле, кисела вода има позитивно дејство на људски организам. Ипак, водите рачуна ако имате висок притисак, у том случају се консултујте са својим лекаром.

Zašto treba da jedemo banane svaki dan?

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке