Početna > Život i stil
Život i stil

Obarite jaja koristeći metodu iz 1942. godine – bez kuvanja

M. F. K. Fišer otkrila je ovu metodu davne 1942. godine u svojoj knjizi.
Foto: Pixabay/vabalk

Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi, otkrila je u knjizi „Kako skuvati vuka“ M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane.

Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.

Foto: Pixabay/Monsterkoi
Dva su načina kuvanja jaja bez ključanja ili kuvanja.

Prvi način je da stavite jaje u hladnu vodu, čime ćete sprečiti koru jajeta da pukne, a zatim kuvate na blagoj vatri, a nikako u ključaloj.
Kako Fišerova tvrdi, jaje će biti skuvano u potpunosti, ali ukus će mu biti znatno bolji.

Drugi način je da potopite jaje u hladnu vodu u maloj posudi i grejete ga. Čim voda počne da ključa, odmah sklonite tiganj ili šerpu sa vatre i možete da ih jedete.

Četiri namirnice koje obiluju vitaminom B3: One su moćni saveznik zdravlja

Preuzmite android aplikaciju.