Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Нови Сад и нови мост – поглед из ваздуха (ВИДЕО)

Радови на два носећа стуба будућег моста преко Дунава, другом по величини инфраструктурном пројекту на траси Фрушкогорског коридора, напредују планирамо динамиком.
Фото: Војводина уживо

Екипа портала Војводина уживо била је на терену, а како изгледа изградња петог моста код Новог Сада посматрано из ваздуха погледајте у видеу:

Изграђени су северни и јужни крак помоћног моста од челичне конструкције, који служи за изливање бетонских стубова будућег моста.

Извођач радова је кинеска компанија “China Bridge and Road Construction” (CRBC).

Фото: Војводина уживо

Након изградње, нови транзитни мост биће најбржа веза између ауто-путева Е70 и Е75, који ће растеретити саобраћај кроз највећи град у Војводини. Тачније, мост ће служити као део обилазнице око Петроварадина, те ће преко њега ићи сав теретни саобраћај са истока и севера према Срему и даље ка западној Србији и БиХ, уколико му одредиште није сам Нови Сад.

Подсетимо ово је један од два друмска моста која се граде, преко Дунава у Новом Саду. Такође, напредују радови и на железничком мосту преко канала ДТД.
Фото: Војводина уживо

Како напредују радови на четвртом новосадском мосту, погледајте ОВДЕ.

У исто време граде се и два моста преко Саве. Један је код Сремске Раче, као део аутопута Кузмин – Сремска Рача, односно аутопута Београд – Сарајево.

Док се на другом мосту на Сави код Шапца, радови приводе крају, који је је део аутопут Рума – Шабац – Лозница.

Liman 1 – od bare do najznačajnijeg naučnog centra u Srbiji (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.