Početna > Svet
Svet

Nova ambasadorka SAD u Rusiji posvetiće posebu pažnju dijalogu između dva naroda

Nova ambasadorka SAD u Rusiji Lin Trejsi posvetiće posebnu pažnju održavanju dijaloga Vašingtona i Moskve i vezi između naroda dva naroda, saopštila je američka ambasada u Moskvi posle sastanka koji je danas održan u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije.
Foto: WikimediaCommons/U.S. Department of State from United States

„Ambasadorka Lin Trejsi imala je danas prvi sastanak u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, gde se sastala sa zamenikom ministra spoljnih poslova Sergejem Rjabkovim“, saopštila je Ambasada na svom Telegram kanalu, preneo je TAS S.

„Ambasadorka Trejsi posebnu pažnju posvećuje održavanju dijaloga između prestonica naših zemalja u periodu neviđenih napetosti, zaštiti interesa američkih državljana zatočenih u Rusiji, kao i održavanju veza između američkog i ruskog naroda“, dodala je Ambasada.

Nova ambasadorka SAD dočekana je u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Rusije protestnim skupom, javile su RIA Novosti.

Trejsi je stigla u Ministarstvo da uruči svoje akreditive.

U blizini zgrade okupilo se nekoliko desetina studenata sa plakatima: „SAD su sponzor terorizma“, „Vi sejete smrt“ i „Prestanite da zarađujete na tuđoj tuzi“.

Oni su protestovali protiv američkog mešanja u događaje u Ukrajini i snabdevanja Kijeva oružjem.

Kada su ambasadorkina kola stigla do Ministarstva spoljnih poslova, studenti su je dočekali uzvicima „Amerika je teroristička zemlja“, na šta ona nije reagovala.

U Ministarstvu je ostala oko pola sata, a po izlasku iz zgrade odbila je da razgovara sa novinarima.

Kijev jača položaje kod Bahmuta, ruska firma nudi nagradu za svaki uništeni tenk

Preuzmite android aplikaciju.