Почетна > Свет
Свет

Нова амбасадорка САД у Русији посветиће посебу пажњу дијалогу између два народа

Нова амбасадорка САД у Русији Лин Трејси посветиће посебну пажњу одржавању дијалога Вашингтона и Москве и вези између народа два народа, саопштила је америчка амбасада у Москви после састанка који је данас одржан у Министарству спољних послова Русије.
Фото: WikimediaCommons/U.S. Department of State from United States

„Амбасадорка Лин Трејси имала је данас први састанак у Министарству спољних послова Русије, где се састала са замеником министра спољних послова Сергејем Рјабковим“, саопштила је Амбасада на свом Телеграм каналу, пренео је ТАС С.

„Амбасадорка Трејси посебну пажњу посвећује одржавању дијалога између престоница наших земаља у периоду невиђених напетости, заштити интереса америчких држављана заточених у Русији, као и одржавању веза између америчког и руског народа“, додала је Амбасада.

Нова амбасадорка САД дочекана је у згради Министарства спољних послова Русије протестним скупом, јавиле су РИА Новости.

Трејси је стигла у Министарство да уручи своје акредитиве.

У близини зграде окупило се неколико десетина студената са плакатима: „САД су спонзор тероризма“, „Ви сејете смрт“ и „Престаните да зарађујете на туђој тузи“.

Они су протестовали против америчког мешања у догађаје у Украјини и снабдевања Кијева оружјем.

Када су амбасадоркина кола стигла до Министарства спољних послова, студенти су је дочекали узвицима „Америка је терористичка земља“, на шта она није реаговала.

У Министарству је остала око пола сата, а по изласку из зграде одбила је да разговара са новинарима.

Kijev jača položaje kod Bahmuta, ruska firma nudi nagradu za svaki uništeni tenk

Преузмите андроид апликацију.