Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Никад није касно за почетак: 7 беспрекорних вежби за ноге

Време је да се припремите за вруће панталоне, лепршаве летње хаљине, купаће костиме.
Фото: Pixabay/stokpic
Ставите столицу испред себе

Почетници треба да га приближе себи, а они са искуством мало даље. Станите лево од столице, ударите десном ногом (као они из акционих филмова), а затим левом, коју ћете пребацити преко столице и наћи се у почетној позицији, а сада десно од столице. Поновите вежбу почевши од овог пута левом ногом. Поновите вежбу двадесет пута на свакој страни.

Не постоји балерина чије бутине нису савршено чврсте па ова вежба може да учини чуда и за вас.

Испружених ногу са стопалима окренутим ка споља и стиснутим задњицом и стомаком, спустите се што ниже можете, а затим се вратите у почетни положај. Вежбу изводите полако, контролишући своје покрете и никада не подижите стопала са пода.

Искорачите једном ногом напред и спустите се све док оба колена не буду под углом од 90 степени.

Из овог положаја скочите и замените места ногама док сте у ваздуху. За додатно оптерећење спољашњих делова бутина, држите колена под углом од 45 степени.

Спустите исти положај као у претходној вежби.

Померите задњу ногу тако да буде окренута бочно, а ви и даље окренути напред. Ваши кукови морају бити у равни са торзом. Подигните руке у страну да буду паралелне са тлом. Спустите се мало на предњу ногу и останите у том положају 30 секунди до минута. Поновите вежбу мењајући положај ногу.

Станите иза столице са високим наслоном.

Држите се за наслон док стојите усправно. Подигните према иза сваке ноге десет пута држећи је у подигнутом положају неко време пре него што је полако спустите у почетни положај. Ова вежба има везу са балетом само тамо уместо столице је утег.

Чучњеви су одлични за јачање бутних мишића.

Станите усправно са раширеним ногама. Испружите руке право напред или у страну. Сагните се тако што ћете савијати колена колико год можете, док у исто време пазите да су вам леђа равна и да задњица не вири уназад. Останите кратко у најнижем положају и вратите се у почетни положај. 

Лезите равно на под са рукама испод задњице.

Подигните ноге од пода прво неколико инча, затим на 45 степени, а затим се вратите на неколико инча. Останите у свакој позицији 30 секунди. Повећајте на минут или више током времена у зависности од облика.

5 разлога зашто ноге не долазе у форму упркос тренингу

Преузмите андроид апликацију.