Почетна > Живот и стил
Живот и стил

5 разлога зашто ноге не долазе у форму упркос тренингу

Можда правите једну од следећих грешака.
Фото: Pixabay/kinkate

Лепе и фит ноге – делује као нереалан циљ, као сан који се не остварује упркос интензивном тренингу.

Много је разлога зашто, упркос здравој исхрани и редовном вежбању, не постижете циљ да ноге буду у форми.

Ако и даље не видите никакав напредак упркос чучњевима, можда правите једну од следећих грешака.

Не избегавајте искораке

Не само да су чучњеви ваш најбољи савезник за трениране ноге. Ту су и незаобилазни искораци који би се свакако требали наћи на вашој листи редовних вежби. Они нису само одлични за мишиће ногу, већ и за чврсту задњицу.

Нереални циљеви

Пре свега, морате бити свесни да ли сте поставили можда нереалне циљеве. Не можете преко ноћи постићи чврсте и згодне ноге. Прве мале промене видљиве су након око шест недеља редовног тренинга и здраве и разноврсне исхране.

Погрешна исхрана

Исхрана игра велику улогу, чак и већу од вежбања. Побрините се да једете разноврсну и здраву исхрану, једите пуно поврћа, житарица, воћа и здравих масти и ставите велики нагласак на унос довољно протеина за изградњу мишића.

Не радите тренинг издржљивости

Многи људи у жељи да изграде мишиће праве кључну грешку – само вежбају снагу. Али да бисте имали чврсте и вретенасте мишиће у ногама, потребно је да радите и вежбе издржљивости, као што су вожња бицикла, пливање, трчање или дуге шетње.

Премале тежине

Када почнете да тренирате, при извођењу вежби довољна је сопствена телесна тежина. Али током времена морате да добијете на тежини да бисте успешно активирали своје мишиће.

Male promene ubrzaće metabolizam i olakšati mršavljenje

Преузмите андроид апликацију.