Почетна > Бизнис
Бизнис

Немци бесне због поскупљења струје, службенике чува обезбеђење

Драматичан раст цене струје довео је до великог незадовољства грађана у Немачкој, који све чешће одлазе до филијала својих снабдевача електричном енергијом да би искалили бес.
Фото: Unsplash/jplenio

Електропривреда немачког града Цвикау је због тога одлучила да ангажује обезбеђење које брине о безбедности својих запослених.

Директор Фолкер Шнајдер рекао је дневнику „Билд” да у центру за клијенте од јутра до мрака стоји по један припадник обезбеђења.

„То нашим људима даје осећај безбедности”, пренео је он, додајући да су запослени протеклих дана били изложени вербалним нападима.

Шнајдер је казао да разуме незадовољство грађана, због чега су запослени прошли тренинг деескалације.

Тренутно око 40 службеника дневно стоји на располагању грађанима, а пре енергетске кризе било их је само 15.

Електропривреда немачког града Цвикау снабдева око 50.000 домаћинстава струјом, а 10.000 гасом.

Шнајдер је казао да се прошле године у Идар-Оберштајну видело да је убијен радник на бензинској пумпи само зато што је указао купцу да мора да носи маску.

„Не желим да ми неко некада пребаци да ништа нисмо предузели. Имам обавезу да бринем о безбедности својих запослених”, рекао је он.

Истакао је да има разумевање да су запослени ти који су изложени незадовољству грађана, али они истовремено знају да је за ситуацију крив рат у Украјини, преноси Танјуг.

Kina: Protest u najvećoj fabrici „ajfona“ na svetu

Преузмите андроид апликацију.