Почетна > Бизнис
Бизнис

Немачка компанија спремна да преузме аеродром у Беранама

Немачка компанија  „Елит прајват џет сервис” спремна је да већ ове седмице обезбеди новац и започне посао око валоризације аеродрома у Беранама, само се чека реч Владе Црне Горе.
Фото: Unsplash/Rascal Maier

Власник ове компаније, Мајк Штајнмилер рекао је за портал РТЦГ да је припремио сву потребну документацију која му је до сада тражена, и да је имао четири састанка у Влади Црне Горе.

„Новац може бити сутра у Црној Гори и можемо одмах кренути у реализацију планова. Потребно је само да добијем одговор на последњи допис који сам послао или да ме неко позове. Довољан је само један телефонски позив, и да на рачун у Црној Гори легне новац за реконструкцију и стављање у функцију аеродрома у Беранама”, тврди Штајнмилер.

У Беранама је, прича, био његов партнер, а лично се четири пута до сада састао са премијером у техничком мандату Дританом Абазовићем.

Штајнмилер (41) је бивши војни пилот, а његова компанија „Елите-привате-јет-севице” већ четири године је партнер Минхенске конференције и званични је превозник, што, како објашњава, значи да ако неkа делегација не долази својим авионом у Минхен, онда услуге авио превоза пружа Штајнмилерова компанија.

Каже да је први пут идеју за стављање у функцију беранског аеродроме покренуо 2021. године, у време владе Здравка Кривокапића, али да тада није наишао на разумевање и нико тада није хтео да их прими на разговор.

Штајнмилер је ожењен Беранком.

„Тражимо само концесије на двадесет година. Пустите нас да почнемо да радимо. Мој план је био да већ у овој години почнем са радом, али нисам наишао на разумевање код претходне владе. Оног тренутка када добијемо концесије и кренемо у реализацију планова, за само годину дана ћемо аеродром ставити у функцију. Политика ме уопште не занима”, рекао је Штајнмилер.

Valjaonica bakra strateški važna za Srbiju

Преузмите андроид апликацију.