Početna > Biznis
Biznis

Nemačka investiciona banka odobrila Tehnomaniji deset miliona evra

Nemačka investiciona banka (German Development Finance Institution-DEG) odobrila je kompaniji Tehnomanija d.o.o. kredit od 10 miliona evra za ulaganje u IT infrastrukturu. DEG je u Srbiji prisutan dugi niz godina, kako kroz plasmane u bankarski sektor Srbije, tako i kroz finansijske plasmane u privredu, saopštila je Tehnomanija.
Foto: PrtSc/Tehnomanija d.o.o./YouTube

Generalni direktor kompanije Tehnomanija d.o.o. Matija Protić ističe da je kompanija dobila ozbiljnog finansijskog partnera: “Odluka Nemačke investicione banke da obezbedi dugoročno finansiranje kompanije očigledan je izraz velikog poverenja u naš model poslovanja. Mi smo u procesu digitalne transformacije kompanije sa ciljem da Tehnomanija iz retail kompanije preraste u e-tail kompaniju, koja će postati regionalni lider kroz omnichannel prodaju velikog broja različitih kategorija proizvoda. Fokus kompanije u narednom periodu je razvoj e-komerc poslovanja i ponuditi kupcima jedinstveno iskustvo kupovine uz široku ponudu i prvoklasnu uslugu. Kao najvažnije korake u ovoj transformaciji odlučili smo se za modernizaciju naše IT i logističke infrastrukure. Siguran sam da ćemo kroz investicioni ciklus koji smo započeli ostvariti viziju koju imamo i postati lider u regionu“, rekao je Protić.

“Zadovoljstvo nam je što Nemačka investiciona banka može da pruži podršku uspešnom razvoju kompanije Tehnomanija. Tehnomanija je izuzetno važan retailer u oblasti potrošačke elektronike u Srbiji. Nemačka investiciona banka će podržati Tehnomaniju u podizanju kvaliteta usluga ka svojim kupcima na novi, viši nivo” rekla je Monika Bek, članica Upravnog odbora banke.

„Tehnomanija d.o.o.“ je lider na tržištu Srbije, prisutna kroz više od 160 maloprodajnih objekata i 3 online šop-a, sa čak pet miliona poseta mesečno. Kompanija je pionir onlajn prodaje u Srbiji, 2002. godine je otvorila prvu domaću internet prodavnicu. Tehnomanija je na tržištu Srbije prisutna sa više od 600 brendova, sarađuje sa preko 150 dobavljača i posluje u 70 gradova. Danas je jedan od najjačih brendova u Srbiji, gde više od 1900 zaposlenih brine o zadovoljstvu kupaca.

Oportuniti banka promenila ime u “3 banka“

 

Preuzmite android aplikaciju.