Почетна > Бизнис
Бизнис

Немачка инвестициона банка одобрила Техноманији десет милиона евра

Немачка инвестициона банка (German Development Finance Institution-DEG) одобрила је компанији Техноманија д.о.о. кредит од 10 милиона евра за улагање у ИТ инфраструктуру. ДЕГ је у Србији присутан дуги низ година, како кроз пласмане у банкарски сектор Србије, тако и кроз финансијске пласмане у привреду, саопштила је Техноманија.
Фото: PrtSc/Tehnomanija d.o.o./YouTube

Генерални директор компаније Техноманија д.о.о. Матија Протић истиче да је компанија добила озбиљног финансијског партнера: “Одлука Немачке инвестиционе банке да обезбеди дугорочно финансирање компаније очигледан је израз великог поверења у наш модел пословања. Ми смо у процесу дигиталне трансформације компаније са циљем да Техноманија из ретаил компаније прерасте у е-таил компанију, која ће постати регионални лидер кроз omnichannel продају великог броја различитих категорија производа. Фокус компаније у наредном периоду је развој е-kомерц пословања и понудити купцима јединствено искуство куповине уз широку понуду и првокласну услугу. Као најважније кораке у овој трансформацији одлучили смо се за модернизацију наше ИТ и логистичке инфраструкуре. Сигуран сам да ћемо кроз инвестициони циклус који смо започели остварити визију коју имамо и постати лидер у региону“, рекао је Протић.

“Задовољство нам је што Немачка инвестициона банка може да пружи подршку успешном развоју компаније Техноманија. Техноманија је изузетно важан ретаилер у области потрошачке електронике у Србији. Немачка инвестициона банка ће подржати Техноманију у подизању квалитета услуга ка својим купцима на нови, виши ниво” рекла је Моника Бек, чланица Управног одбора банке.

„Техноманија д.о.о.“ је лидер на тржишту Србије, присутна кроз више од 160 малопродајних објеката и 3 онлине шоп-а, са чак пет милиона посета месечно. Компанија је пионир онлајн продаје у Србији, 2002. године је отворила прву домаћу интернет продавницу. Техноманија је на тржишту Србије присутна са више од 600 брендова, сарађује са преко 150 добављача и послује у 70 градова. Данас је један од најјачих брендова у Србији, где више од 1900 запослених брине о задовољству купаца.

Oportuniti banka promenila ime u “3 banka“

 

Преузмите андроид апликацију.