Početna > Život i stil
Život i stil

Nekoliko namirnica koje ne bi trebalo da budu u vašem frižider

Nije bitno da li držite određenu hranu u frižideru ili ne. Postoje tri namirnice koje mogu da budu štetne ako se ostave u frižideru.
Foto: Pixabay/rperucho

Mnogi ljudi ovo ne znaju, ali postoji nekoliko namirnica koje ne bi trebalo da budu u vašem frižideru, a ljudi ih i dalje tamo stavljaju.

Svež đumbir

Nije mu mesto u frižideru. To je zato što đumbir vrlo brzo počinje da raste buđ. Iako je veoma zdrav, njegovo nepravilno skladištenje može izazvati probleme. Niska temperatura i vlažnost vazduha podstiču stvaranje buđi na svežem đumbiru, što ga čini veoma toksičnim.

Kuvani pirinač

Takođe može biti otrovan jer se na njega brzo uhvati buđ. Ako se nalazi u frižideru, preporučuje se da se upotrebi u roku od 24 sata. Pored toga, kuvani pirinač ima potencijal za razvoj bakterije b.cereus, koja je povezana sa trovanjem hranom.

Luk

Privlači bakterije iz svog okruženja i stoga može biti opasan po zdravlje. U frižideru upija više vlage, zbog čega se brže kvari. Skrob se takođe, u hladnom i vlažnom okruženju, brže pretvara u šećer, a luk počinje da truli.

Beli luk

Razlozi zašto ga nije dobro držati u frižideru su malo drugačiji. Na taj način se podstiče njegovo nicanje, što nije štetno ni nezdravo, ali beli luk time gubi na kvalitetu.

Kako da budete na dijeti, a da ne budete gladni?

Preuzmite android aplikaciju.