Nije bitno da li držite određenu hranu u frižideru ili ne. Postoje tri namirnice koje mogu da budu štetne ako se ostave u frižideru.
Mnogi ljudi ovo ne znaju, ali postoji nekoliko namirnica koje ne bi trebalo da budu u vašem frižideru, a ljudi ih i dalje tamo stavljaju.
Svež đumbir
Nije mu mesto u frižideru. To je zato što đumbir vrlo brzo počinje da raste buđ. Iako je veoma zdrav, njegovo nepravilno skladištenje može izazvati probleme. Niska temperatura i vlažnost vazduha podstiču stvaranje buđi na svežem đumbiru, što ga čini veoma toksičnim.
Kuvani pirinač
Takođe može biti otrovan jer se na njega brzo uhvati buđ. Ako se nalazi u frižideru, preporučuje se da se upotrebi u roku od 24 sata. Pored toga, kuvani pirinač ima potencijal za razvoj bakterije b.cereus, koja je povezana sa trovanjem hranom.
Luk
Privlači bakterije iz svog okruženja i stoga može biti opasan po zdravlje. U frižideru upija više vlage, zbog čega se brže kvari. Skrob se takođe, u hladnom i vlažnom okruženju, brže pretvara u šećer, a luk počinje da truli.
Beli luk
Razlozi zašto ga nije dobro držati u frižideru su malo drugačiji. Na taj način se podstiče njegovo nicanje, što nije štetno ni nezdravo, ali beli luk time gubi na kvalitetu.
Preuzmite android aplikaciju.