Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Не држите отворене конзерве у фрижидеру – лоше за квалитет али и укус хране

Чување хране без пропуста умеће је које треба савладати, иако не иде лако. Понекад направимо неколико наизглед ситних грешака које понекад могу имати озбиљне последице.
Фото: Unsplash/Jacinto Diego

Једна од лоших навика тиче се већ отворених конзерви које смо склони да оставимо дуже време отворене у фрижидеру до наредне употребе.

Ако се то можда чини тривијалним, није, јер је конзервирана роба врло кварљива чак и када се држи на хладном, у предвиђеним условима.

Осим тога, у додиру с хладноћом, могуће је да се гвожђе отопи с кисеоником у ваздуху и тако храна поприми укус метала.

Идеално би стога било преместити садржај конзерве у другу херметичку посуду која ће сачувати не само квалитет већ и укус хране.

Треба, међутим, напоменути да рок трајања конзервиране хране генерално не може бити дужи од седам дана, што је време које је за одређене производе чак и смањено на два дана, што је показало истраживање које је провео Purdue University Extension у Сједињеним Државама.

Када се конзерве не отварају, тада је наравно прикладно позвати се на рок трајања утиснут на паковању.

Такође, чувајте се сломљених и удубљених конзерви, које се понекад налазе у супермаркетима. Њихов затварач се понекад може оштетити, а да то није видљиво споља, а тиме је такође угрожено очување хране.

Namirnice koje su idealne kada ste na dijeti?

Преузмите андроид апликацију.