Ne zna se da li je jaje zdravije spolja ili unutra.
Ljuske od jaja obično bacamao, ali nakon što ovo pročitate promenićete i mišljenje i navike. Naime, one nam mogu pomoći u održavanju kuće jer predstavljaju organsko sredstvo za čišćenje. I mogu i da se dodaju jelima, budući da sadrže puno kalcijuma. O tome ćemo nekom drugom prilikom, sada se fokusiramo na higijenu.
Odlične za zagorele tiganje i šerpe
Jednostavno izmrvite nekoliko ljuski od jaja u tiganj ili lkonac sa zagorelom hranom, dodajte malo soli i vruće vode pa sunđerom izribajte tiganj – i biće kao nov!
Oštre nožiće u multipraktiku
Oštriti nožiće u multipraktiku kamenom gotovo je nemoguća misija. Na sreću, ovaj problem se lako može rešiti – s ljuskom od jaja. Jednostavno stavite nekoliko ljuski na pola sata u zamrzivač, a zatim u mikser. Dodajte malo vode, a potom uključi mikser. Nožići će biti kao novi!
Čiste radnu površinu u kuhinji
Sameljite ljuske jaja i pomešajte ih sa dve kašike detardženta za pranje sudova. Dobijenu smesu nanesite na površinu koju želite da očistite i dobro istrljajte. Na kraju isperite kao i obično.
Super su kao đubrivo
Ljuske od jaja su pune kalcijum-karbonata koji je dobar za biljke. Osušite ljuske i sameljite ih u prah ili koliko je god sitno moguće. Čuvajte prah u tegli kako bi vam uvek bio pri ruci. Pomešajte prah od ljuske s malo zemlje za cveće i stavite na mesto gde je potrebno malo đubriva.
Večita dilema: Da li zaista smemo da podgrevamo pire krompir – i kako?
Preuzmite androidaplikaciju.