Početna > Život i stil
Život i stil

Navike koje vam mogu pomoći da bez muke izgubite do pet kilograma

Postoji niz saveta koji vam mogu pomoći da smršate, a većina njih je veoma zahtevna i zbog toga mnogi ljudi ni ne pokušavaju da dovedu svoje telo u formu.
Foto: Pixabay/TotalShape

Međutim, postoje neke navike koje vam mogu pomoći da brzo i lako izgubite višak kilograma.

Povećajte količinu proteina

Prvi savet ako želite da izgubite višak kilograma je da povećate unos proteina. Proteini vas održavaju sitima tako da se kasnije ne prejedate. Oni takođe održavaju stabilan nivo šećera u krvi, tako da ne dobijate visoke nivoe energije, što signalizira vašem mozgu da je telu potreban šećer. Pokušajte da konzumirate najmanje 20 grama proteina po obroku.

Stavite ulje za kuvanje u bocu sa raspršivačem

Stavite ulje u bocu sa raspršivačem umesto da ga sipate direktno iz boce. Ovo je jednostavna promena koja može napraviti veliku razliku. Bez obzira da li sipate ulje u tiganj da napravite jaja za doručak ili ga koristite kao umak za rolnice za večeru, svaka supena kašika dodaje do 120 dodatnih kalorija vašem obroku.

Vežbajte

Želite da uskočite u vašu omiljenu usku haljinu za novogodišnje veče ili jednostavno želite da popravite svoj izgled? Možete u tome uspeti lako i jednostavno, uz pomoć klasičnih vežbi. Dovoljno je da vežbate samo 15 minuta dnevno i uspećete u svom planu. Naterajte sebe na makar tih 15 minuta i nemojte praviti izgovore. Ovo nije mnogo vremena i sigurni smo da možete makar toliko izdvojiti za sebe i svoje zdravlje. Pritom, ne morate davati mnogo novca na skupe teretane, treninge i opremu – sve možete raditi i kod kuće.

Jedite povrće pre glavnog obroka

Jedenje povrća pre većih obroka može suzbiti apetit sa malo kalorija i pomoći vam da izgubite težinu. Tokom obroka ćete jesti manje kalorične hrane, a dobićete vlakna i vitamine. Važno je da povrću ne dodajete visokokalorični puter, ulje ili prelive.

Dodajte ukus jelima limunovim sokom

Dodavanje malo limunovog soka u vaša jela može ih učiniti posebno ukusnim i aromatičnim. Citrusno voće pomaže da se istakne ukus u svoj hrani i čini čuda na jelima kao što su salate, riba i piletina. To je jedan od najukusnijih trikova koji mnogi vrhunski kuvari koriste da zamene so i začine bogate kalorijama, a istovremeno daju ukus bogat antioksidansima i praktično bez kalorija.

Zbog čega treba jesti češće papriku?

Preuzmite android aplikaciju.