Početna > Život i stil
Život i stil

Namirnice koje se smatraju najštetnijim za konzumaciju na prazan želudac

Doručak je ključni obrok koji daje energiju za ostatak dana, ali nije važno šta prvo jedemo. Među namirnicama koje se smatraju najštetnijim za konzumaciju na prazan želudac su svi pekarski proizvodi napravljeni od kvasca.
Foto: Pixabay/Engin_Akyurt

Prema rečima lekara, takva hrana iritira stomak i izaziva prekomerno stvaranje gasova.

Takođe, šećer koji se nalazi u pekarskim proizvodima povećava nivo insulina u krvi.

Nutricionisti kafu i sendviče smatraju najgorim opcijama za doručak.

Kažu da će negativno delovati i sokovi od citrusa i voća na prazan stomak jer iritiraju gastrointestinalni trakt.

Naime, reč je o hrani koja sadrži kiselinu koja iritira sluzokožu želuca, što može dovesti do gastritisa, čireva i drugih tegoba.

Čak su i banane štetne za jelo na prazan stomak.

One povećavaju opterećenje srca i narušavaju ravnotežu kalijuma i magnezijuma u ​​organizmu, pa ih je uvek bolje jesti posle obroka. Još jedna štetna hrana sa kojom treba započeti dan su fermentisani mlečni proizvodi.

Uprkos sadržaju bakterija važnih za telo, one ne donose nikakvu korist.

Kako objašnjavaju stručnjaci, „mikroorganizmi jednostavno umiru u hlorovodoničkoj kiselini koja se preko noći nakupila u stomaku“.

Recept dana: Knedle sa šljivama bez jaja i krompira

Preuzmite android aplikaciju.