Početna > Sport > Ostali sportovi
Ostali sportovi

Najtrofejnija sprinterka svih vremena odlazi u penziju

Alison Feliks (36), najtrofejnija sprinterka u istoriji atletike na kraju sezone završiće karijeru.
Foto: Tanjug/AP Photo/Martin Meissner

Amerikanka je učestvovala na pet Olimpijskih igara, osvojila je sedam zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu medalju u trkama na 200 metara i štafetama 4 puta 100 i 4 puta 400 metara, dok je sa Svetskih prvenstava u pomenutim disciplinama kući ponela čak 18 medalja: 13 zlatnih, tri srebrna i dva bronzana odličja.

Ona je najtrofejnija atletičarka na velikim takmičenjima svih vremena.

„Kao dete ni u najluđim snovima nisam zamišljao da ću imati ovakvu karijeru. Toliko sam zahvalna ovom sportu koji mi je promenio život. Dala sam sve što imam trčanju i prvi put nisam sigurna imam li šta još da dam. Želim da se oprostim i zahvalim sportu i ljudima koji su mi pomogliu da se odlikujem na jedini način na koji znam – poslednjom vožnjom. Ove sezone trčim za žene. Trčim za bolju budućnost svoje ćerke. Trčim za sebe“, napisala je Alison na svom Instagram profilu.

Feliks je na OI u Tokiju osvojila bronzanu medalju na 400 metara i zlato na 4 puta 400 metara i sa ukupno 11 odličja oborila je rekord Karla Luisa po broju osvojenih medalja.

Ostaje joj da kroz takmičenje na prvenstvu SAD obezbedi učešće na Svetskom prvenstvu na otvorenom koje se ove godine održava u Oregonu i da stavi tačku na neverovatnu karijeru.

Jokić ne zna gde mu je MVP trofej?

Preuzmite android aplikaciju.