Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Најтрофејнија спринтерка свих времена одлази у пензију

Алисон Феликс (36), најтрофејнија спринтерка у историји атлетике на крају сезоне завршиће каријеру.
Фото: Танјуг/AP Photo/Martin Meissner

Американка је учествовала на пет Олимпијских игара, освојила је седам златних, три сребрне и једну бронзану медаљу у тркама на 200 метара и штафетама 4 пута 100 и 4 пута 400 метара, док је са Светских првенстава у поменутим дисциплинама кући понела чак 18 медаља: 13 златних, три сребрна и два бронзана одличја.

Она је најтрофејнија атлетичарка на великим такмичењима свих времена.

„Као дете ни у најлуђим сновима нисам замишљао да ћу имати овакву каријеру. Толико сам захвална овом спорту који ми је променио живот. Дала сам све што имам трчању и први пут нисам сигурна имам ли шта још да дам. Желим да се опростим и захвалим спорту и људима који су ми помоглиу да се одликујем на једини начин на који знам – последњом вожњом. Ове сезоне трчим за жене. Трчим за бољу будућност своје ћерке. Трчим за себе“, написала је Алисон на свом Инстаграм профилу.

Феликс је на ОИ у Токију освојила бронзану медаљу на 400 метара и злато на 4 пута 400 метара и са укупно 11 одличја оборила је рекорд Карла Луиса по броју освојених медаља.

Остаје јој да кроз такмичење на првенству САД обезбеди учешће на Светском првенству на отвореном које се ове године одржава у Орегону и да стави тачку на невероватну каријеру.

Jokić ne zna gde mu je MVP trofej?

Преузмите андроид апликацију.