Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Najslađi majski petak je stigao! (petak, 26. maj)

Ovog petka nas očekuju pljuskovi, i najviša dnevna temperatura do 24 stepena, najniža dnevna temperatura će biti u jutrnjim časovima 14 stepeni. Ali pored pljuskova očekuju nas mnoga dešavanja u Novom Sadu, neka su veoma slatka.
Foto: Gradske info
Evo šta vas očekuje ovog petka u Novom Sadu:

Ovogodišnje „Sterijino pozorje“, počinje danas i traje do 3. juna u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Sterijino pozorje, kao stalni festival domaćeg dramskog teksta, takmičarskog karaktera, ustanovljeno je 1956. godine u okviru obeležavanja i proslave 150. godišnjice rođenja i 100. godišnjice smrti velikog srpskog komediografa Jovana Popovića Sterije.

Na festivalu mogu učestvovati profesionalna pozorišta i grupe iz zemlje i inostranstva s predstavama rađenim po tekstovima naših pisaca, kao i domaća pozorišta sa predstavama rađenim po tekstovima stranih pisaca.

Program festivala možete potražiti na zvaničnom sajtu Pozorja.

U Pozorištu mladih možete pogledati dve predstave:

Predstavu „Kako sam se nadala dobro se (ni)sam udala“ od 19:30 časova.

Urnebesna komedija „Kako sam se nadala dobro se (ni)sam udala“ sa našim proslavljenim komičarima Natasom Aksentijević i Peđom Damnjanovicem u glavnim ulogama govori na duhovit i dopadljiv način o životnom putu jedne sasvim obične žene u potrazi za savršenom ljubavlju i tipičnim muškarcima koje je na tom putu susretala.

Foto: new.gigstix.com

Predstavu „Sladoled“ od 20:00 časova.

Sladoled je predstava koja prati život majke i ćerke, počevši od ćerkinog detinjstva i majčine mladosti do mamine starosti u domu, govoreći o najvažnijem odnosu u životu jedne žene, odnosno majke i ćerke.

Pored sladoleda u Pozorištu mladih u Karlovcima danas počinje jedan sladak festival, u svakom smislu te reči.

Vođeni idejom da se od zaborava sačuva tradicija i kultura Podunavskih Švaba, ali i svih sugrađana koji neguju duh tolerancije i dobrosusedstva, po kojima je Vojvodina naširoko poznata, Fondacija “Zavičajna kuća” i Udruženje građana “Petrovaradin Media” sa velikim entuzijazmom drugu godinu zaredom organizuju Festival kuglofa u Sremskim Karlovcima koji će se održati od 26. do 28. maja 2023.

Foto: PrtSc/Facebook.com

Više detalja o programu festivala možete pogledati na Fejsbuk stranici organizatora.

Nakon nedavno odloženog koncerta, u naš grad stižu večeras bendovi „Proto tip“ i „Sitzpinker“ u SKCNS Fabrika.
Foto: PrtSc/new.gigstix.com

Vrata Fabrike i biletarnica otvaraju se u 20 časova, a koncert će početi u 21 čas.

Obaveštavamo sugrađane da će u narednom periodu u nekim delovima Grada doći do izmena režima saobraćaja.

Na Trgu Komenskog i u Školskoj ulici vršiće se radovi na rekonstrukciji vrelovoda koji će se odvijati po fazama. Prva faza podrazumeva privremenu zabranu odvijanja saobraćaja u delu Školske ulice, od br. 1 do Trga Komenskog, kao i u delu Trga Komenskog, neparna strana i parna strana ispred kućnih brojeva 6, 8 i 10. U okviru prve faze određuje se i izmena režima saobraćaja na trotoaru na Bulevaru oslobođenja ispred kućnog broja 78.

Apeluje se na sugrađane da obrate pažnju na saobraćajnu signalizaciju u zoni izvođenja radova.

Pojedine ulice će ostati bez struje. OVDEpogledajte koje!

Uživajte!

Da li se kaže sataraš ili bećarac? Da li je uopšte u pitanju isto jelo?

Preuzmite android aplikaciju.