Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Најслађи мајски петак је стигао! (петак, 26. мај)

Овог петка нас очекују пљускови, и највиша дневна температура до 24 степена, најнижа дневна температура ће бити у јутрњим часовима 14 степени. Али поред пљускова очекују нас многа дешавања у Новом Саду, нека су веома слатка.
Фото: Градске инфо
Ево шта вас очекује овог петка у Новом Саду:

Овогодишње „Стеријино позорје“, почиње данас и траје до 3. јуна у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Стеријино позорје, као стални фестивал домаћег драмског текста, такмичарског карактера, установљено је 1956. године у оквиру обележавања и прославе 150. годишњице рођења и 100. годишњице смрти великог српског комедиографа Јована Поповића Стерије.

На фестивалу могу учествовати професионална позоришта и групе из земље и иностранства с представама рађеним по текстовима наших писаца, као и домаћа позоришта са представама рађеним по текстовима страних писаца.

Програм фестивала можете потражити на званичном сајту Позорја.

У Позоришту младих можете погледати две представе:

Представу „Како сам се надала добро се (ни)сам удала“ од 19:30 часова.

Урнебесна комедија „Како сам се надала добро се (ни)сам удала“ са нашим прослављеним комичарима Натасом Аксентијевић и Пеђом Дамњановицем у главним улогама говори на духовит и допадљив начин о животном путу једне сасвим обичне жене у потрази за савршеном љубављу и типичним мушкарцима које је на том путу сусретала.

Фото: new.gigstix.com

Представу „Сладолед“ од 20:00 часова.

Сладолед је представа која прати живот мајке и ћерке, почевши од ћеркиног детињства и мајчине младости до мамине старости у дому, говорећи о најважнијем односу у животу једне жене, односно мајке и ћерке.

Поред сладоледа у Позоришту младих у Карловцима данас почиње један сладак фестивал, у сваком смислу те речи.

Вођени идејом да се од заборава сачува традиција и култура Подунавских Шваба, али и свих суграђана који негују дух толеранције и добросуседства, по којима је Војводина нашироко позната, Фондација “Завичајна кућа” и Удружење грађана “Петроварадин Медиа” са великим ентузијазмом другу годину заредом организују Фестивал куглофа у Сремским Карловцима који ће се одржати од 26. до 28. маја 2023.

Фото: PrtSc/Facebook.com

Више детаља о програму фестивала можете погледати на Фејсбук страници организатора.

Након недавно одложеног концерта, у наш град стижу вечерас бендови „Proto tip“ и „Sitzpinker“ у СКЦНС Фабрика.
Фото: PrtSc/new.gigstix.com

Врата Фабрике и билетарница отварају се у 20 часова, а концерт ће почети у 21 час.

Обавештавамо суграђане да ће у наредном периоду у неким деловима Града доћи до измена режима саобраћаја.

На Тргу Коменског и у Школској улици вршиће се радови на реконструкцији вреловода који ће се одвијати по фазама. Прва фаза подразумева привремену забрану одвијања саобраћаја у делу Школске улице, од бр. 1 до Трга Коменског, као и у делу Трга Коменског, непарна страна и парна страна испред кућних бројева 6, 8 и 10. У оквиру прве фазе одређује се и измена режима саобраћаја на тротоару на Булевару ослобођења испред кућног броја 78.

Апелује се на суграђане да обрате пажњу на саобраћајну сигнализацију у зони извођења радова.

Поједине улице ће остати без струје. ОВДЕ погледајте које!

Уживајте!

Da li se kaže sataraš ili bećarac? Da li je uopšte u pitanju isto jelo?

Преузмите андроид апликацију.