Početna > Srbija
Srbija

Najfrekventniji saobraćaj ka mađarskim graničnim prelazima

Danas se očekuje pojačan saobraćaj na svim frekventnim putnim pravcima, posebno ka vikend nasiljima i omiljenim turističkim destinacijama, kao i na graničnim prelazima, posebno na Horgošu, koji je najfrekventniji, rekao je za Tanjug Jovica Mitić iz Auto-moto saveza Srbije.
Foto: Tanjug/Aleksandar Orlić

“U ovom trenutku je pojačan intenzitet saobraćaja na svim auto-putevima. Najfrekventnije je na putu koji vodi ka mađarskim graničnim prelazima. Apelujemo na vozače da na samom graničnom prelazu Horgoš ima radova zbog čega dolazi do izmene u režimu saobraćaja i usporenog prolaska na graničnom prelazu. Neka koriste alternativne granične prelaze gde će manje čekati i brže prolaziti”, rekao je Mitić.

On je naglasio da u ovom trenutku ima magle na putevima koji vode ka višim planinskim predelima – područje Zlatibora, Kopaonika, kao i na području Novog Sada.

“Prema informacijama koje smo dobili od JP “Putevi Srbije” na naplatnim stanicama trenutno nema zadržavanja, prolazi se bez čekanja. Kada je reč o graničnim prelazima sa Mađarskom najopterećeniji će biti Horgoš, zatim Kelebija i Bački ber. To su granični prelazi koji rade 24 časa i imaju veću propusnu moć. Na manjim graničnim prelazima, poput Bačkih vinograda, Đala, Bajmoka koji rade od 7 do 19 časova, propusna moć je malo slabija, pa ukoliko se vozači budu odlučili neka se naoružaju strpljenjem jer će čekanja biti duža od 30 do 60 minuta”, rekao je Mitić.

Prema njegovim rečima, pojačan sobraćaj se očekuje i na graničnim prelazima sa Bosnosnom i Hercegovinom, gde trenutno nema dužih zadržavanja, od 15 do 30 minuta.

„Slična situacija je i sa Makedonijom, a pojačan saobraćaj očekujemo i ka Hrvatskoj. Na Batrovcima se čeka trenutno do 15 minuta”, rekao je Mitić.

Slab zemljotres noćas pogodio Aleksandrovac

 

Preuzmite android aplikaciju.