Почетна > Србија
Србија

Најфреквентнији саобраћај ка мађарским граничним прелазима

Данас се очекује појачан саобраћај на свим фреквентним путним правцима, посебно ка викенд насиљима и омиљеним туристичким дестинацијама, као и на граничним прелазима, посебно на Хоргошу, који је најфреквентнији, рекао је за Танјуг Јовица Митић из Ауто-мото савеза Србије.
Фото: Танјуг/Александар Орлић

“У овом тренутку је појачан интензитет саобраћаја на свим ауто-путевима. Најфреквентније је на путу који води ка мађарским граничним прелазима. Апелујемо на возаче да на самом граничном прелазу Хоргош има радова због чега долази до измене у режиму саобраћаја и успореног проласка на граничном прелазу. Нека користе алтернативне граничне прелазе где ће мање чекати и брже пролазити”, рекао је Митић.

Он је нагласио да у овом тренутку има магле на путевима који воде ка вишим планинским пределима – подручје Златибора, Копаоника, као и на подручју Новог Сада.

“Према информацијама које смо добили од ЈП “Путеви Србије” на наплатним станицама тренутно нема задржавања, пролази се без чекања. Када је реч о граничним прелазима са Мађарском најоптерећенији ће бити Хоргош, затим Келебија и Бачки бер. То су гранични прелази који раде 24 часа и имају већу пропусну моћ. На мањим граничним прелазима, попут Бачких винограда, Ђала, Бајмока који раде од 7 до 19 часова, пропусна моћ је мало слабија, па уколико се возачи буду одлучили нека се наоружају стрпљењем јер ће чекања бити дужа од 30 до 60 минута”, рекао је Митић.

Према његовим речима, појачан собраћај се очекује и на граничним прелазима са Босносном и Херцеговином, где тренутно нема дужих задржавања, од 15 до 30 минута.

„Слична ситуација је и са Македонијом, а појачан саобраћај очекујемо и ка Хрватској. На Батровцима се чека тренутно до 15 минута”, рекао је Митић.

Slab zemljotres noćas pogodio Aleksandrovac

 

Преузмите андроид апликацију.