Иако се кување кафе чини као сасвим једноставан задатак, већина људи прави бар једну од ових грешака.
Постоји неколико корака и битних ставки у процесу кувања кафе како бисте добили најбољи могући укус.
Ево честих грешака које правимо:
1. Користимо воду са чесме
Кафа је приближно 98 посто вода. Квалитет воде са чесме није као некада и може да промени квалитет кафе. Идеална је употреба филтриране воде.
2. Кувамо на погрешној температури
Температура воде изузетно је важна. Током кувања треба да буде између 90° С и 95° С. Воду можете да прокувате и оставите је да стоји око 30 секунди пре закувавања.
3. Превише кафе стављамо
Људи често додају превише кафе да би била јачег укуса, али ако ставимо превише, ризикујемо да добијемо кисели укус. Упркос ономе што мислимо, више кафе неће направити јачу шољицу кафе. Златно правило је 2 кашичице кафе на 170 милилитара воде.
Najslađe je piti gorku kafu. Zašto je gorka zdravija od slatke?
Преузмите андроид апликацију.