Ako vam se hrana kvari brže nego inače, razlog tome može biti neadekvatna temperatura u frižideru i zamrzivaču – za prve se preporučuje četiri stepena Celzijusa ili niže, dok je za zamrzavanje idealno -18 stepeni.
Pronalaženje optimalne temperature u vašem frižideru je ključno za osiguravanje da vaši proizvodi i ostaci hrane traju što je duže moguće.
Istovremeno, to je i jedan od najlakših načina za prevenciju bolesti koje se prenose hranom konzumiranjem mleka, jaja i mlečnih proizvoda kojima je istekao rok trajanja.
Idealna temperatura u frižideru je tačno ili ispod 4°C, a temperatura zamrzivača treba da bude -18°C.
Iako su neki frižideri i zamrzivači opremljeni svim vrstama dodataka, možda nemaju ugrađeni termometar.
Na sreću, termometri za uređaje su jeftini i mogu se naći u većini prodavnica kuhinjskih aparata, tako da možete lako da proverite temperaturu u svom uređaju.
Još jedna stvar koja može izazvati frustraciju je zamrzavanje hrane u frižideru, što se dešava kada postane previše hladno. Da biste rešili ovaj problem, proverite podešavanja temperature na vašem frižideru.
Proizvođači aparata preporučuju da ga držite na najhladnijoj postavci, koja je obično broj pet, ali ako vam se hrana smrzava, pokušajte da je smanjite na četiri.
Iako je pravilno zamrzavanje odličan način za očuvanje proizvoda kao što je meso, ono i dalje utiče na ukus, aromu, sočnost i boju što je hrana duže zamrznuta.
Dodatni saveti za čuvanje hrane u frižideru uključuju otvaranje vrata samo kada je potrebno, širenje hrane kako bi vazduh mogao pravilno da cirkuliše i praćenje temperature.
Preuzmite android aplikaciju.