Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Тајна хрскаве сланине у тигању, рерни и микроталасној

За гурмане нема ништа лепше од хрскаве сланине, која је савршен додатак у салатама, сендвичима, али и као прилог уз јаја или неко друго јело. Кувари кажу да није свеједно како је припремате и да сваки начин тражи поштовање одређених корака.
Фото: Pexels/Polina Tankilevitch

У тигању – Распоредите кришке сланине по тигању, ставите га на шпорет, па тек онда повећајте температуру до средње ка нижој. Ускоро сланина почиње да пушта маст. Кад почне да цврчи, узмите хватаљку и преврните сланину како би се једнако испекла и на другој страни. Слободно неколико пута преврните сваки комад како би постала хрскава. Кад је сланина готова, ставите је на папирни убрус како бисте се ослободили вишка масти. За нежнију текстуру и мање прскања, можете додати мало воде у тигањ.

У рерни – Овај начин је лак, нема потребе да пазите ни да преврћете, све што треба да урадите је да загрејете рерну на 200 степени, сланину распоредите на алуминијумску фолију и након пола сата добићете сланину са златном, хрскавом корицом. Једино о чему треба да водите рачуна је да лепо поређате сланину, без претрпавања, да би се свако парче лепо испекло.

У микроталасној – Одличан метод кад вам је потребно само неколико комада за сендвич или салату је да сланину запечете у микроталасној. У тањир ставите неколико слојева папирног убруса, барем четири, распоредите сланину и прекријте са још два слоја убруса. На високој температури загревајте минут, проверите сланину и ако је потребно, укључите микроталасну на још пола минута.

Najčešće greške zbog kojih nam šnicle ispadaju loše

Преузмите андроид апликацију.