Почетна > Србија
Србија

На путевима могућа поледица, саветује се опрезна вожња

Путеви Србије указују да због најављених ниских температура постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, због чега се препоручује опрезна вожња.
Фото: Pixabay/Pexels

На путним правцима I приоритета/А категорије коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Ивањице, Косова, Крушевца, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Ужица, Ваљева, Врања, Зајечара.

На државним путевима II приоритета/Б категорије коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметара на територији Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара.

На осталим путним правцима ИИИ приоритета/Ц категорије коловози су влажни у нижим пределима, а снега има местимично у расквашеном стањуна територији Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожаревца, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара. Препоручује се опрезна вожња!

Постоји могућност појаве магле на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе опрезно и пажљиво.

Млади у Србији 1. фебруара добијају по 100€

Преузмите андроид апликацију.