Почетна > Србија
Србија

Млади у Србији 1. фебруара добијају по 100€

Председник Србије Александар Вучић изјавио је синоћ да се за помоћ од 100 евра за младе од 16 до 29 година пријавило до сада њих 948.000, као и да ће та помоћ државе бити исплаћена 1. фебруара.
Фото: Pixabay/moerschy

Вучић је рекао Пинку да ће 10. фебруара и сви пензионери добити помоћ од по 20.000 динара.

„Заслужили су и једни и други“, додао је Вучић.

„Молићу да и у другој половини године, ако не изгубимо на изборимо 3. априла, још једном помогнемо младе у нашој земљи“, рекао је Вучић.

Председник је истакао да ће та помоћ младима пуно значити нарочито онима старости до 20 године, пошто ће неки од њих први пут добити толики новац.

Како је рекао, то ствара код младих људи додатну одговорност, јер су то они зарадили односно нису им то дали родитељи, па ће тај новац више и да поштују.

Вучић је додао да се он тако осећао када је добио прву стипендију и да је хтео да помогне мајци и купио јој Кирби усисивач на рате, који је морао да плаћа 100 марака месечно, па му је тај дуг тешко падао и рекао како од тада не воли кредите.

Председник је нагласио да стопа јавног дуга у Србији ове године неће прећи 56 одсто БДП-а, што је значајно ниже од 60 одсто колико предвиђају критеријуми Мастрихта.

Додао је да ће Србија све то постићи иако је енергетска криза.

Вучић је рекао да цена нафте поново расте и то после само једног напада Хута на Емирате.

„Замислите да дође до било каквог инцидента на истоку Европе, између Русије и Украјине, а тензије су све веће. Шта год да се догоди, можете да замислите како би то изгледало са ценама нафте, гаса и свега другог“, казао је Вучић.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o svim aktuelnim pitanjima

Преузмите андроид апликацију.