Početna > Novi Sad

Aktuelno Novi Sad

Na Novosadskom sajmu zasijalo zlato – otvorena 26. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva „Sjaj“ (VIDEO)

Nakon što je Novosadski sajam juče proslavio 100 godina, danas je u 11 časova svečano otvorena 26. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva „Sjaj“.

U pitanju je jedna od najglamuroznijih priredbi na sajmu, a ulaz za sve posetioce je besplatan do samog kraja izložbe 3. aprila.

Prema rečima organizatora, „Sjaj“ je nepune tri decenije mesto strukovnih, esnafskih i poslovnih susreta, zlatara i časovničara, kao i svih ljubitelja dragocenih metala i dragulja. Nudi jedinstvenu priliku za predstavljanje novih tehnologija u obradi plemenitih metala, kolekcije dragog i poludragog kamenja, izradi nakita i časovnika.

U segmentu zlatarstva na ovoj priredbi možete videti zlatni i srebrni nakit, drago kamenje, kovanice, legure, lemove, mašine za graviranje, alate za zlatarstvo, opremu za zlatarstvo, alarmne sisteme, ambalaže, kao i nove tehnologije u izradi nakita.

U delu namenjenom za časovničarstvo nalaze se ručni satovi, džepni satovi, stoni i zidni satovi, reklamni satovi i alati za časovničarstvo.

Segment priredbe „Sjaj“ je Izložba minerala, fosila i dragog kamenja „Gemexpo“, koja se realizuje u saradnji sa Srpskim gemološkim društvom – GemS.

Poseban deo manifestacije predstavlja ocenjivanje kvaliteta na kojem stručna komisija vrednuje kvalitet izloženih eksponata, a najuspešnijim izlagačima uručuju se prestižna priznanja Novosadskog sajma.

Prošle godine, viđen je i najskuplji predmet u istoriji priredbe„Sjaj“ dugoj 25 godina. U pitanju je prvo srpsko investiciono zlato u izradi novosadske zlatare „Pan“. Procenjena vrednost poluge mase jedan kilogram bila je 58.000 evra, a za njenu izradu „Pan“ je nagrađen posebnim priznanjem.

Ostaje da se vidi koji izlagač ove godine ima najvredniji predmet, a koji najbolju origami selekciju, set nakita i najbolju unikatnu kolekciju, dok će nagrađene biti i kultura korporativnog nastupa, proizvodni program ogrlica i set nakita sa crvenim koralima.


Svečano obeležen jubilej i prvih 100 godina uspešnog rada Novosadskog sajma (FOTO)

Preuzmite android aplikaciju.