Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

На Новосадском сајму засијало злато – отворена 26. међународна изложба златарства и часовничарства „Сјај“ (ВИДЕО)

Након што је Новосадски сајам јуче прославио 100 година, данас је у 11 часова свечано отворена 26. међународна изложба златарства и часовничарства „Сјај“.

У питању је једна од најгламурознијих приредби на сајму, а улаз за све посетиоце је бесплатан до самог краја изложбе 3. априла.

Према речима организатора, „Сјај“ је непуне три деценије место струковних, еснафских и пословних сусрета, златара и часовничара, као и свих љубитеља драгоцених метала и драгуља. Нуди јединствену прилику за представљање нових технологија у обради племенитих метала, колекције драгог и полудрагог камења, изради накита и часовника.

У сегменту златарства на овој приредби можете видети златни и сребрни накит, драго камење, кованице, легуре, лемове, машине за гравирање, алате за златарство, опрему за златарство, алармне системе, амбалаже, као и нове технологије у изради накита.

У делу намењеном за часовничарство налазе се ручни сатови, џепни сатови, стони и зидни сатови, рекламни сатови и алати за часовничарство.

Сегмент приредбе „Сјај“ је Изложба минерала, фосила и драгог камења „Gemexpo“, која се реализује у сарадњи са Српским гемолошким друштвом – ГемС.

Посебан део манифестације представља оцењивање квалитета на којем стручна комисија вреднује квалитет изложених експоната, а најуспешнијим излагачима уручују се престижна признања Новосадског сајма.

Прошле године, виђен је и најскупљи предмет у историји приредбе „Сјај“ дугој 25 година. У питању је прво српско инвестиционо злато у изради новосадске златаре „Пан“. Процењена вредност полуге масе један килограм била је 58.000 евра, а за њену израду „Пан“ је награђен посебним признањем.

Остаје да се види који излагач ове године има највреднији предмет, а који најбољу оригами селекцију, сет накита и најбољу уникатну колекцију, док ће награђене бити и култура корпоративног наступа, производни програм огрлица и сет накита са црвеним коралима.


Svečano obeležen jubilej i prvih 100 godina uspešnog rada Novosadskog sajma (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.