Почетна > Бизнис
Бизнис

На лондонској берзи и Вол Стриту осетни пораст вредности акција и обвезница

Европске акције кретале су се позитивно на отварању берзе, док америчка данашња терминска трговина указује на стабилност током раног отварања ВолСтрита, захваљајући поверењу ка јачању финансијског система.
Фото: WikimediaCommons/Henry Han

Вредност индекса Stoxx 600 скочио је 1,4 одсто, захваљујући скоку од 3,5 одсто банкарских акција, пренео је Блумберг.

Термински индекс С&П 500 порасли су након извештаја америчких званичника јер су најавили да привремено гарантују за све банковне депозите, што је подигло основни индекс.

На њујоршкој берзи, вредност Прве Републичке банке порасла је чак 20 одсто након што је компанија „JPMorgan“ предложила помоћ овој банци, док су се акције других регионалних зајмодаваца такође благо повећале.

Вредност обвезница које су издали европске и азијске банка значајно су пале након објаве да су акционари Креди Свис преузели предност над власницима обвезница АТ1 од 16 милијарди долара.

Цене ових обвезница су се опоравиле након што су званичници у еврозони и Великој Бритањи уверили инвеститоре у сигурност ове ризичне категорије дуга, сугеришући да је ризик од неизвршења обавеза мањи него што се раније страховало.

Како вредности на данашњој берзи упућују, инвеститори се полако враћају улагањима у финансијска средства, а на тај начин смањују нагли пад берзе након што је швајцарска банка УБС преузела Креди Свис.

Počeo sa radom Forum za poslovnu i naučnu saradnju Srbije i Italije

Преузмите андроид апликацију.