Почетна > Бизнис
Бизнис Србија

Почео са радом Форум за пословну и научну сарадњу Србије и Италије

Форум за пословну и научну сарадњу Србије и Италије који се одржава у оквиру званичне посете италијанске државно-привредне делегације Србији, почео је са радом у присуству председника Србије Александра Вучића и потпредседника Савета министара и министра спољних послова и међународне сарадње Италије Антонија Тајанија.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић

Форум организује Привредна комора Србије (ПКС) уз подршку италијанске агенције за трговину (ИТА) и Амбасаде Италије у Србији, а председник ПКС Марко Чадеж је рекао да никада није видео овако пуну салу и да је ово највећи билатерални пословни форум који је комора организивала у последњној деценији.

Истакао је да је присутно више од 250 наших и 150 италијанских привредника.

Захвалио је председнику Србије Александру Вучићу и потпредседнику Савета министара и министра спољних послова и међународне сарадње Италије Антонију Тајанију што су економију ставили у први план своје агенде.

Циљ одржавања овог скупа јесте унапређење укупних економских односа Србије и Италије, проширење сарадње на област високих технологија заснованих на иновацијама и научним достигнућима као и представљање могућности за нове инвестиције италијанских компанија у нашој земљи.

На форуму ће, како је Танјугу речено у ПКС, учестовати 246 компанија из Србије и 149 из Италије, а заказано је око 400 билатераних састанака.

Пре билатералних састанака српских и италијанских привредника планирано је потписивање више споразума, као и одржавање три округла стола и то Технолошке иновације: Зелена и енергетске транзиција, затим Одржива пољопривреда и Агри-тек и Инфраструктура, на којима би требало да учествују министри рударства и енергетике Дубравка Ђедовић, пољопривреде Јелена Танасковић, заштите животне средине Ирена Вујовић, грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горана Весића.

Beogradski turizam ostvario rekord

 

Преузмите андроид апликацију.