Почетна > Бизнис
Бизнис

Београдски туризам остварио рекорд

Страни туристи у Београду су у јануару ове године остварили дупло више ноћења него истог месеца лане, рекла је Александра Миката из Туристичке организације Београд на данашњем отварању нове наутичке сезоне.
Фото: Unsplash/benasyo

Она је за Танјуг рекла да је српску престоницу у јануару посетило више од 70.000 туриста и забележно је преко 200.000 ноћења, што је за 52 одсто више него претходне године.

Миката очекује да током пролећних путовања буде оборен прошлогодишњи рекорди посећености Београду.

„Ту очекујемо рекорд, јер је јануар већ показао повећање у односу на претходни јануар, а прошла година је била одлична и будите сигурни да ће све бити пуно и треба на време резервисати смештај”, рекла је Миката.

Она додаје да је то условљено једним делом и због отварања нових летова ка Београду и из Београда, јер је сада у понуди 20 нових дестинација.

„Категоризовано је током короне око 5.000 јединица приватног смештаја и сада у Београду има смештај за свачији џеп”, истакла је Миката.

Она наводи да се бележи раст броја туриста из свих земаља, али пре свега из Грчке, којих је у јануару било 3.375 и то је повећање у односу на исти период прошле године више од 300 одсто.

Mađari krive Brisel: Zbog vas nam je i hleb poskupeo

Преузмите андроид апликацију.