Почетна > Живот и стил
Живот и стил

На којој страни кревета спава ваш партнер? Шта значи ако је ваша лева страна?

А шта ако се упорно будите на оној погрешној?
Фото:Pixabay/sasint

Ток нашег свакодневног живота у великој мери зависи од тога како смо ствари поставили на самом почетку љубавне везе. Стварање одређених навика је дуготрајан процес, међутим, неке се ствари догоде без много буке, па тако ујутро увек ви први идете под туш, а ваш драги очекује да ви скувате кафу.

Није ништа другачији случај ни са страном кревета на којој спавате.
Фото:Pixabay/13107714

У највећем броју случајева „избор“ се одигра неизрецивим међусобним договором. Ако избор ипак дође у питање, најчешће се особа којој је важније да спава до зида изјашњава по питању тога, или она којој смета спољашња бука, бира страну која је даља од прозора.

Међутим, избор стране кревета на којој спавате, иако делује импулсиван, може бити пресудан за бројне ствари у вашем даљем односу и животу.

Стручњаци иду до те крајности да истичу како постоји то нешто што се зове – буђење на погрешној страни кревета.

Према истраживањима која су спроведена на ову тему, дошло се до сазнања да особе које се буде на левој страни кревета дан започињу знатно ведрије од оних које се буде на десној.

Студија је показала да више од четвртине људи који спавају на левој страни кревета живот гледају позитивније, док је случај сасвим другачији са онима који спавају на десној страни.

Даља испитивања показала су да особе које спавају на левој страни кревета више уживају у свом послу и имају тенденцију да га задрже од оних који преферирају десну страну.
Фото:Pixabay/sasint

За утеху онима који воле ипак десну страну јесте то што статистика показује да је за њих резервисана већа зарада у односу на њихове партнере са леве стране.

Исти су склони томе да заиста уживају у свом друштву и рационално троше своје време и енергију.

Такође веома је интересантно и то да смо веома заштитнички настројени према страни кревета на којој најрадије спавамо.

Чак 75 одсто људи одбија да замени страну на којој спава са својим партнером, макар и на једну ноћ.

А када то коначно и уради, немирно спава, борећи се са личним демонима.

Иако већином несвесно бирамо страну кревета на којој ћемо спавати, иста је повезана са нашом природом.

Чак и појединци који након што су раскинули љубавну везу и добили кревет само за себе не мењају своју позицију на кревету, па новом партнеру уступају празно место, чувајући своје попут велике тајне, пише женскимагазин.рс.

Којој врсти људи ви припадате?

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.