Discover The ultimate selection of bongs at our Online store, where quality meets affordability. with our extensive range of Shishas, Tabak, and Zubehör, You can elevate your smoking experience like never before. Each product is carefully curated to ensure You find exactly What You need. Shop now at our shishastores and enjoy fast shipping and exceptional customer service that puts your satisfaction first.

На које све начине можете искористити кору од јабуке? | Градске инфо
Почетна > Живот и стил
Живот и стил

На које све начине можете искористити кору од јабуке?

Кора јабуке је богата влакнима и одличан је додатак свему. Дакле, следећи пут када једете јабуку, сачувајте кору и употребите је други пут.
Фото: Pixabay/stevepb
Направите здрав чипс

Коре од јабука које су остале након припреме десерта лако се могу претворити у укусни чипс. Помешајте их са мало путера и додајте прстохват соли, цимета и шећера. Ређајте их на масни папир и пеците на 200 степени око 12 минута, док не добију лепу жуту боју. Када су готове, оставите их да се охладе и постану хрскаве. На крају их поспите са још мало мешавине цимета и шећера и послужите.

Направите топли напитак

Ставите их у кључалу воду, заједно са штапићем цимета, па мало прокувајте и процедите. Додајте мало меда и добићете одличан чај. На сличан начин се прави и компот, само што кувану кору у том случају не бацате, већ сервирате заједно са течношћу.

Ставите их у смути

Кора јабуке је богата влакнима и одлична је као додатак здравим смутијима. Поред тога, то ће им дати мало слатки укус. Ако имате више коре од јабуке него што можете да искористите, ставите је у замрзивач и извадите по потреби.

Одличне су  и за салате

Кору јабуке исеците на танке тракице и додајте у сезонску салату јер ће јој, осим што је здрава, дати и леп укус. Одлично се слажу са зеленом салатом, купусом, цвеклом…

Направите јабуково сирће

Преостале јабуке ставите у теглу и прелијте водом у коју сте ставили шећер. Приближно једна трећина шоље шећера се додаје у литар воде. Покријте теглу прозрачним комадом тканине, причврстите гумицом и сачекајте. После отприлике недељу дана течност постаје тамнија. Затим процедите и вратите у теглу, па поново покријте прозрачном крпом. Оставите поново око три до четири недеље. Знаћете да је јабуково сирће спремно када се у течности појаве мехурићи. Чувајте јабуково сирће на хладнијем месту.

Очистите алуминијумско посуђе

Коре од јабука ставите у воду и прокувајте – прво прокувајте, па смањите температуру и кувајте на лаганој ватри још пола сата. Охладите и очистите алуминијумско посуђе течношћу. Наиме, киселина из јабуке ће уклонити мрље са алуминијума.

Jabuke vam brzo trunu? Od čega sve zavisi njihov rok trajanja i kako možete da im produžite svežinu

Преузмите андроид апликацију.