Почетна > Живот и стил
Живот и стил

На друштвеним мрежама тврде: За чишћење прозора најбољи је црни чај

Након што завршите са прањем, довољно је испрати их врућом водом.
Фото: Pixabay/pompi

Чишћење прозора је посао који, колико год нам се не допадао, повремено морамо да обавимо. А када се прича о чишћењу, онда је ту обавезно и прича о средствима којима се то ради. Као једно од најефикаснијих, најчешће се спомиње алкохолно сирће.

Међутим, на друштвеним мрежама се, све чешће, као ефикасно средство помиње и црни чај.

Пратиоци „краљице чишћења“, госпође Хинч тврде да је делотворнији у чишћењу од сирћета и да даје савршене резултате.

Наиме, за то је заслужан његов састав, односно танинска киселина која може да „разбије“ и најтврдокорније наслаге масноће и прљавштине.

Многа средства их само размажу по стаклу прозора, али то није случај и са црним чајем.

Фото: Pixabay/pompi

– Не треба вам ни сунђер, ни крпа, јер је са чајем најбоље чистити новинама, а након што их очистите, прозоре само исперите врућом водом – саветују пратиоци госпође Хинч који су саставили и темељиан водич за чишћење прозора, корак по корак.

Почните уклањањем прашине са оквира прозора усисавачем или крпом. Исто урадите и са ролетнама, а ако имате завесе, пре чишћења их скините и оперите. Ако на прозорима имате мреже против комараца скините их па пребришите мокром крпом или оперите сапуном и водом и осушите. Док се они суше, меком четком или пешкиром оперите спољну страну стакла и оквира. Попрскајте куповним средством или црним чајем који сте охладили и ставили у флашицу са распршивачем. Папирнатим убрусом који не оставља длачице, крпом од микрофибера или новинама прозоре пребришите од врха до дна. Ако на њима остану пруге, обришите још једном док стакло не буде скроз чисто. Последња два корака поновите и на спољној страни прозора.

Da li treba uključiti decu u kućne poslove?

Преузмите андроид апликацију.