Početna > Srbija
Srbija

Momirović: Od danas 250 novih radnih mesta u Staroj i Novoj Pazovi

Odgovornom politikom Vlade Republike Srbije i konstantnim privlačenjem investicija, danas je otvoren još jedan moderan šoping centar u kome će posao dobiti 250 ljudi iz Stare i Nove Pazove, Inđije, Banovaca i okolnih mesta, rekao je ministar trgovine Tomislav Momirović, tokom današnjeg obraćanja na otvaranju BIG šoping centra u Novoj Pazovi.
Foto: Tanjug/Đorđe Krstić

„Opština Stara Pazova spada u najrazvijenije lokalne samouprave u Srbiji sa konstantnim povećanjem životnog standarda“, rekao je ministar Momirović, a navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine.

On je dodao da je 2012. godine u ovoj opštini bilo više od 9.000 zaposlenih, dok danas broj zaposlenih prelazi 25.000.

On kaže da Stara Pazova danas ima više od 100 stranih kompanija i više od 3.500 aktivnih poljoprivednih gazdinstava, kojii čine kičmu „naše zemlje u decenijama koje su iza nas i činiće kičmu u decenijama koje su pred nama“.

„To je Srbija koju želimo da vidimo – Srbija novih investicija, Srbija u kojoj najveće svetske kompanije otvaraju svoja predstavništva i proizvodne pogone“, zaključio je ministar Momirović.

Predsednik opštine Stara Pazova, Đorđe Radinović zahvalio se ministru Momiroviću na današnjem prisustvu i istakao da je ova opština u poslednjih deset godina toliko privredno napredovala da je nezaposlenost svedena na minimum.

Vučić sutra u Somboru na obeležavanju Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Preuzmite android aplikaciju.