Početna > Život i stil
Život i stil

Mnogima omiljena letnja užina: Kako se sprema kuvani kukuruz?

Sezona kukuruza uveliko traje, pa ukoliko niste do sada ugrabili priliku da pripremite ovakvu užinu, sada je pravo vreme za to.
Foto: Pexels/Neosiam

Kuvani kukuruz se priprema veoma lako i brzo, pa vam neće oduzeti puno vremena, a uživaćete u ukusu.

Kako kuvati kukuruz?

Sve je poprilično jednostavno, a potreban vam je samo jedan sastojak – kukuruz. U istoj šerpi možete da kuvate onoliko kukurza koliko može da stane, a da svi budu u vodi.

Prvo odbacite zelenu kukuruznu ljusku i svilu, tanke niti koje se lepe za svaki klas. Dok radite, prokuvajte veliki lonac vode, a onda sledi kuvanje kukuruza.

Dodajte kukuruz u ključalu vodu i kuvajte, bez poklopca, dok zrna ne postanu mekana i zlatna. Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora, ali pre svega, od toga da li je mlad, ili zreo. Okvirno je to oko 15-20 minuta za mlad kukuruz i oko 40 minuta za onaj koji je već zreo.

Nemate prezle pri ruci? Otkrivamo vam pet iznenađujućih zamena za ovaj sastojak!

Preuzmite android aplikaciju.