U hladno doba godine lekovito bilje ima podjednak značaj kao i u proleće. Naručito ako se koristi i kao začin.
Na listi začina mogu da se nađu mnogobrojno lekovito bilje, ali stručnjaci ističu da nijedno domaćinstvo ne bi trebalo da bude bez peršuna i mirođije.
Peršun umiruje
Peršun je odličan antioksidans, štiti srce. U njegova lekovita svojstva ubraja se i to da ublažava bolove koji nastaju usled reume, a najbolji učinak daje ako se jede svež kao dodatak salatama. Međutim, ni domaća pileća supa ne može da se zamisli bez struka svežeg peršuna koji poboljšava njeno dejstvo.
Mirođija u sve
Jedna od najvažnijih dobrobiti mirođije na ljudsko zdravlje jeste njen uticaj na nivo šećera u krvi. Osim toga listovi mirođije mogu da posluže kao veoma efikasan lek za uznemiren stomak, u vidu čaja ili sitno naseckana u jogurt.
Doktor upozorava na jedan uobičajen, a opasan trend kada je zdrava hrana u pitanju
Preuzmite android aplikaciju.