Почетна > Нови Сад
Нови Сад Остали спортови

Међународни турнир у ритмичкој гимнастици овог викенда на СПЕНС-у

Данас и сутра, 24.и 25. септембра биће одржан 11. Међународни турнир у ритмичкој гимнастици „Трофеј Новог Сада 2022” у Великој дворани СПЕНС-а. Организатор овог међународне гимнастичке манифестације је Клуб ритмичке гимнастике „Ритмика“ из Новог Сада.
Фото: Pexels/cottonbro

Српска Атина ће овог викенда угостити више од 300 гимнастичарки из 10 земаља Европе, од којих ће се око 200 такмичити у индивидуалном програму. На Трофеју ће Нови Сад угостити и 30 спортских судија, бројне тренере, шефове делегација и друге госте.

“Такмичење се одржава у свим узрасним категоријама. Ове године наступају такмичарке из 28 клубова Европе, из наше земље, Словачке, Мађарске и Црне Горе. На овом “Трофеју Новог Сада” можемо доста очекивати и од наших гимнастичарки па ће бити заиста напето у ишчекивању ко ће ове године однети “Трофеј” – каже Биљана Лучић Простран у име организатора овог такмичења, иначе и председница Клуба ритмичке гимнастике “Ритмика” из Новог Сада.

Такмичења се одржавају у индивидуалним и групним вежбама у суботу од 10 до 20 часова и 30 минута и у недељу од 10 до 17 часова.

Надметања у индивидуалним вежбама А програма за сениорке и јуниорке на програму је у недељу од 14 сати. У недељу пре подне наступају млађе категорије, док у суботу на терен излазе такмичарке у Б програму и екипе у групним вежбама.

Источна трибина мале сале СПЕНС-а у оба дана такмичења слободна је за љубитеље овог олимпијског спота.

Šta vas očekuje za vikend u Novom Sadu? (24. i 25. septembar)

Преузмите андроид апликацију.