Почетна > Нови Сад > Актуелно
Актуелно Нови Сад

Шта вас очекује за викенд у Новом Саду? (24. и 25. септембар)

Нека вам први викенд ове јесени буде несвакидашње забаван. Овог викенда најављено лепо време просто вас мами да изађете из куће и уживате пуним плућима у разним манифестацијама које ће се одржати на отвореном.
Фото: Градске инфо

Током викенда и почетком наредне седмице очекује се максимална температура између 20 и 25 степени, уз кошаву, односно појачан јужни и југоисточни ветар. У недељу поподне може да буде местимично кише и локалних пљускова, али не и великих и обилних.

А лепо времене значи више шетње и боравка напољу. Тако да ове суботе драги суграђани можете посетити „Новосадску цветну пијацу“.

На добро познатој локацији, плато испред Спенса произвођачи цвећа, садница и опреме за хортикултуру, произвођачи меда и хране вас чекају.

Новосадски Октоберфест можете и данас посетити у правој баварској атмосфери у великом пивском шатору испред ТЦ Променада  у Новом Саду.
Фото: PrtSc/communications.rs/oktoberfest2022

Група Искон одржаће концерт у суботу, у Синагоги у 20:00 часова.

Концерт „Dolce Tormento“ биће одржан у суботу у 20:00 часова у Културној станици Барка, у оквиру недеље визуелне уметности Калеидоскопа културе. Кроз концептуално уоквирен репертоарски програм и дискурс слободне импровизације, пројекат актуелизује чин самосталне извођачке праксе.

А ако сте љубитељи хип-хоп музике онда не смете пропустити концерт пoпуларне хип-хоп групе из Боке Которске „Who See“  која ће гостовати у Новом Саду, на Новосадском сајму у суботу са почетком у 21:00 час, а наступ ће им употпунити и познате београдске колеге Ајс Нигрутин и Тимбе.

Фото: PrtSc/Facebook.com/events

На Тргу републике се ове суботе нешто крчка. Од 18:00 часова до 24:00 часова организује се још једна манифестација – „Отворена кухиња“  у оквиру које сви посетиоци могу да уживају у најбољим делицијама, најквалитетнијој понуди хране и пића не само Војводине, него и интернационалне кухиње.

А наши најмлађи могу да погледају у суботу од 11:00 часова представу „Анђеоска бајка“ у Позоришту младих. Представа се препоручује деци старијој од 3 године.

У недељу на репертоару је представа „Успавана лепотица“. Бајка пуна смеха, љубави и чаролије али и пуну лажи, грешака и лицемерства. Ко ће успети да победи стогодишње трње времена и да пробуди принцезу? Дођите и глумци ће вам открити тајну на малој сцени Позоришта младих од 11:00 часова. Представа се препоручује деци старијој од 4 године.

Фото: Градске инфо

Недеља у подне у Театрилу је зна се већ осам година уназад резервисана за дечије представе. Ове недеље на репертоару је представа „Пливајте са нама“. Ова луткарско играна представа за децу од три до девет година прати авантуре брата и сестре
Јакова и Петре који уз помоћ Патке Ратке и рибице Златке науче да пливају. Представа је јединствена и непоновљива са правим јунацима у главној улози. Резервације су обавезне на број телефона: 064/1503232

Калеидоскоп културе на почетку недеље визуелне уметности доноси велику изложбу о Сави Шумановићу у чак три новосадска музеја на Тргу галерија!

Не пропустите да откријете до сада невиђена дела Саве Шумановића у суботу 24. септембра.

Посетите Калеидоскоп културе и изложбу о једном од највећих домаћих сликара у Спомен-збирци Павла Бељанског, Галерији Матице српске, Галерији слика Сава Шумановић у Шиду и програмски повезану поставку у Галерији ликовне уметности поклон збирка Рајка Мамузића. Изложба траје до 4. децембра.

Концерт Зрењанинског Камерног Оркестра у оквиру Дани Барокне Музике у Новом саду 2022. У недељу у цркви имена Маријиног од 20:00 часова. Улаз је бесплатан.

Фото: Градске инфо

Уживајте! 

Палата новосадског „краља чарапа“

Преузмите андроид апликацију.