Početna > Srbija
Srbija

Matić: Ulaganja u puteve doprineće razvoju turizma

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da će obnova starih i izgradnja novih puteva značajno doprineti bržem i lakšem transferu roba, kao i razvoju kako lokalnog, tako i turizma na nivou zemlje.
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Ona je, zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potpredsednikom vlade i ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislavom Nedimovićem i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem, posetila Ivanjicu i planinu Goliju.

Kako je saopštilo Ministarstvo trgovine, oni su se sastali sa predsednicima opština Ivanjica, Raška, Sjenica, Kosjerić, Arilje i Požega u Ivanjici, sa kojima su razgovarali o privrednom i ekonomskom razvoju tih opština.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio velika ulaganja u putnu infrastrukturu jugozapadne Srbije, kao i završetak obilaznice oko Požege do kraja ove godine.

„Ulaganja u puteve ovog područja doneće velike pozitivne promene u život ovdašnjeg stanovništva i pomoći lokalni privredni, ekonomski i turistički razvoj. Stanovništvo ovog dela Srbije bolje će se povezati sa drugim delovima naše države i regiona, ali će se i turisti lakše odlučivati da posete ovaj kraj“, izjavila je Matić.

Delegacija je posetila i planinu Goliju, gde je prisustvovala predstavljanju projekta razvoja turizma na toj planini.

Matić je ocenila da Nacionalni park Golija raspolaže ogromnim turističkim potencijalom za razvoj ne samo zimskog turizma, već i ruralnog i eko-turizma, i da bi izgradnja novog skijaškog centra značajno doprinela razvoju Golije.

„Uz intenzivan turistički razvoj, kao i buduća ulaganja, ova planina će zaživeti i biti jedna od omiljenih destinacija kako domaćih, tako i stranih turista“, izjavila je Matić i dodala da razvoj turističke infrastrukture treba da vodi računa o zaštiti životne sredine.

Dodik: Uređivanje sudstva i javnih nabavki prioritet

 

Preuzmite android aplikaciju.